Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
or 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Carbohydrates
- 50.3 g
- Fat
- 13.1 g
- Saturated Fat
- 7.8 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 26.4 mg
Alternative recipes
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Pain maison au maïs
2h 30 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3 godz. 35 min
Brioche tressée à la cannelle
8h
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Brioche suisse béchamel-saumon
2h