![Risotto met Parmezaanse kaas Risotto met Parmezaanse kaas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7E71A7E-12A2-4938-91B2-5CA30477DB17/Derivates/411CDF67-1752-49ED-94E9-6E231CE77201.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
or 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 63 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 1.8 g
Alternative recipes
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Zalm en venkel risotto
25 min
Worst met erwtenrisotto
30 min
Boterhammen met spinazie pesto
1 Std. 55 Min
Bearnaisesaus
15 min
Hollandaisesaus
15 min
Gefermenteerde rode uien
96 Std.
Spaghetti met tomaat en spek
35 min
Curryworst en linzen
1 Std.
Drijvende eilandjes
40 min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 min
Pompoenrisotto met spek
25 min