![Affogato aux bananes caramélisées Affogato aux bananes caramélisées](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dd2d19b6-4ee0-411f-ad62-fa7356f35447/Derivates/61ad8d2e-0615-4bcd-b5e8-2b3424c650ed.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 350 g de bananes bien mûres, coupé en rondelles (1 cm)
- 2 c. à soupe de beurre mou
- 2 - 3 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à soupe de jus de citron fraîchement pressé
- 140 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 410 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, égrainée
- ¼ c. à café de sel
- 580 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le jour même
- espresso, pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 934.7 kJ / 223.4 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Carbohydrates
- 17.5 g
- Fat
- 16.7 g
- Saturated Fat
- 10.1 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 63.6 mg
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