Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte sablée à la pistache
- 75 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 80 g de farine de blé
- 80 g de sucre roux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème aux pistaches
- 180 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 60 g de sucre roux
- 2 œufs
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 8 abricots frais, coupés en deux
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2892.8 kJ / 695.7 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 53.8 g
- Fat
- 45.8 g
- Saturated Fat
- 18.5 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 190.7 mg
In Collections
Alternative recipes
Tarte aux noix
3 Std.
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15 min.
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3u. 35min
Tarte aux noix de pécan
1 Std. 25 Min
Cheesecake anglais au citron
13 Std. 20 Min
Moelleux poire-noisette
45min
Cheesecake au citron et pavot
24h
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2h
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3 Std. 40 Min
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3 Std. 25 Min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min