Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 100 g de beurre mou, en morceaux
- 35 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à soupe d'eau
La farce
- 175 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 60 g d'eau de fleur d'oranger
- sucre glace, pour la finition
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1243 kJ / 297 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 19 g
Alternative recipes
Msemen
40min
Crêpes mille trous
1h 10min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Ghoribas marocains
35 Min
Batbout au fromage
30min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Pain pide (pain turc)
2h
Baklava doré
25 godz. 25 min
Cornes de gazelle
1h
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Baklavas libanais
1 godz. 5 min