Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'eau
La garniture
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 40 g de farine de blé
- 2 c. à soupe de rhum
- 8 figues fraîches (belle taille), émincées en tranches épaisses (1,5 cm env.)
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1335 kJ / 318 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Carbohydrates
- 34.5 g
- Fat
- 15.7 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte poire-chocolat
55 Min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Crumble de figues à la noisette
45 Min
Crumble pie aux pommes, coings et noisettes
1 Std. 30 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Cake aux figues
1 Std. 10 Min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5 min
Clafoutis figues-amandes
50 min
Crumble pommes-figues
45 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min