Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'eau
La garniture
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 40 g de farine de blé
- 2 c. à soupe de rhum
- 8 figues fraîches (belle taille), émincées en tranches épaisses (1,5 cm env.)
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1335 kJ / 318 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Carbohydrates
- 34.5 g
- Fat
- 15.7 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Tatin de poire au caramel
1h 10 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Tarte amandine aux mirabelles
1sa 30 dk
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis figues-amandes
50 min
Amandine aux abricots
1sa 30 dk
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Tarte crumble aux abricots
1hod. 40min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1h 45 min
Crumble de figues à la noisette
45 min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5 min