Geräte und Zubehör
Tikka Masala van Bloemkool
Zubereitung 5 Min
Gesamt 30 Min
4 portie
Zutaten
Garam masala
-
zwarte peperkorrels2 el
-
korianderzaad2 el
-
komijnzaad1 el
-
kruidnagel1 tl
-
kardemom, gemalen½ el
-
kaneel, gemalen1 tl
-
chilipoeder1 el
-
kurkuma, gedroogd, gemalen1 el
-
gedroogde gemalen gember1 tl
-
laurierblad, gedroogd1
-
nootmuskaat, gemalen⅓ tl
Tikka Masala
-
ui gehalveerd150 g
-
60 g boter, in kleinere stukkenghee in kleinere stukken60 g
-
800 g tomaten passatatomatenblokjes uit blik800 g
-
1 - 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta1 ½ - 2 tl
-
1 el suikerbruine suiker1 el
-
zout⅓ tl
-
bloemkoolroosje (van ongeveer 1 bloemkool)450 - 500 g
-
witte kikkererwten, uit blik uitgelekt (ongeveer 350 g)1 blik
-
room, min. 30% vet100 g
-
volle yoghurt50 - 80 g
-
room, min. 30% vet om te bestrooien met
-
koriander, vers voor decoratie
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portie
Natrium
990.8 mg
Eiweiß
13.9 g
Brennwert
2018.9 kJ /
482.5 kcal
Fett
29.3 g
Ballaststoffe
15.8 g
gesättigte Fettsäuren
15.9 g
Kohlenhydrate
51.1 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Ready, Set, Cook!
8 Rezepte
Benelux
Benelux
Das könnte dir auch gefallen
Köfte van rundsvlees met saffraanyoghurt
Keine Bewertungen
Pad Thai
45 Min
Vegan Aubergine Massaman Curry
50 Min
Bietencarpaccio met Burrata
Keine Bewertungen
Glutenvrije, suikervrije mini Japanse katoen cheesecakes
1 Std. 30 Min
Geroosterde aubergines
Keine Bewertungen
Stevige linzenchili
50 Min
Roze roerei
15 Min
Lamskroon met Paddenstoelenrisotto
40 Min
Balletjes met dadels en noten
Keine Bewertungen
Miso Udon Noedels
20 Min
Hartige Macarons met Bloemkoolmousse en Kaviaar
Keine Bewertungen