Kook uw eieren elke keer perfect met behulp van de Thermomix®

Dankzij hitte en tijdscontrole kookt de Thermomix® uw eieren elke keer precies zoals u het wilt. Vanwege de voedzaamheid zijn eieren het ultieme gemaksvoedsel. Nu volgen een paar tips om het maximum uit uw eieren te halen.

Zo simpel als het koken van een ei…

Haal de onvoorspelbaarheid uit het koken van een ei en eet het elke keer precies zoals u het wilt. Kiest eerst middelgrote eieren (53 - 63 g) die in de koelkast zijn bewaard – grote eieren of eieren op kamertemperatuur zorgen voor een ander resultaat. Als u houdt van eieren met lopend eigeel en stevig eiwit, volg de basisinstructies van het recept en stel de tijd in op precies 11 minuten. Het recept biedt instructies voor alle voorkeuren. Zodra u uw perfecte instelling vindt, kunt u constant betrouwbare en voorspelbare resultaten produceren, zonder dat u boven een pan kokend water hoeft te hangen.

Eieren als ontbijt, lunch en diner

Eieren zijn een klassieke ontbijtoptie. Hoeveel recepten hebt u al geprobeerd? Om verder te kijken dan roereieren of een omelet, zoek naar ontbijtrecepten voor eieren op Cookidoo®: zoek naar “eieren” en filter op “ontbijt” om iets nieuws als ontbijt te proberen.

Hebt u al geprobeerd een gestoomde omelet in Thermomix te maken? Breng eerst een laag bakpapier in de Varoma-schaal aan. Snijd het bakpapier naar de vorm van de Varoma-schaal. Het papier onder lopend water verfrommelen zorgt ervoor dat het beter aan de Varoma-schaal hecht, zodat het goed past en de uitlaatopeningen aan de zijkant vrij zijn voor het circuleren van de stoom. Deze methode wordt beschreven in het recept voor de Franse omelet met drie eieren , dat kan worden aangepast aan de voorkeur van uw familie.

Soufflés zijn een indrukwekkend voorgerecht en de Thermomix® maakt het eenvoudiger om deze op tafel te zetten. Probeer de Snelle kaassoufflés waarbij het hele ei in een keer wordt gebruikt en het scheiden van het eigeel niet nodig is.

Moeiteloze desserts

Sabayon of Zabaglione… dit dessert in restaurantstijl kan dankzij de Thermomix® eenvoudig thuis worden gemaakt. Het heeft een rijke en roomachtige textuur, waar zorgvuldig op moet worden gelet als dit op het fornuis wordt gekookt, maar de Thermomix® zorgt dat het elke keer perfect wordt gekookt. Custardpudding, crème anglaise en lemon curd worden snelle desserts in de Thermomix®. Serveer met zandkoekjes of als onderdeel van een meer uitgebreid gerecht en zie hoe uw gasten staan te popelen om toe te tasten.

Is het veilig om rauwe eieren te eten?

Recepten met rauwe eieren, zoals mayonaise of tiramisu, moeten in de koelkast worden bewaard en kort na het maken hiervan worden opgegeten. Zorg dat u geen rauwe eieren serveert aan kwetsbare groepen zoals oudere mensen, hele jonge kinderen en iedereen die ziek is.

Eieren en Thermomix® zijn voor elkaar gemaakt

Zoek meer eierrecepten