De TM6® modi maken koken nog makkelijker

Een modus is een geautomatiseerde functie die de Thermomix® in staat stelt om een specifieke taak voor u uit te voeren. Zo zijn TM31- en TM5-klanten al bekend met de Turbo, waarmee de Thermomix® op maximale snelheid en in korte uitbarstingen werkt, of de deegmodus, die het kneden van een professionele bakker nabootst. De Thermomix® TM6 biedt nieuwe modi om uw kookkunsten verder te verbeteren en uw dagelijkse kookervaring nog gemakkelijker te maken.

Voorreinigen

Het afwassen na het eten wordt een snel en soepel proces. Doe ong. 1000 g water en een druppeltje afwasmiddel of 50 g azijn in de mengbeker, start de modus en de Thermomix® zal zichzelf voorreinigen.

Waterkoker

Gebruik de waterkoker modus om water op te warmen voor een kopje thee. Kies de temperatuur en de Thermomix® zal het precies voor u verwarmen en u laten weten wanneer het doel bereikt is. Stel de temperatuur in op 70ºC voor witte thee, en op 80ºC voor groene of zwarte thee.

Mixen

Dit is de perfecte modus voor uw puree, smoothies of gladde soepen. De menging begint langzaam en neemt geleidelijk toe tot de maximale mengsnelheid. U kunt deze modus uitproberen met onze Veelzijdige gladde soep.

Langzaam garen

'Slow Cooking' in de Thermomix® kookt gedurende een langere periode dan gewone recepten, waardoor de volle smaak van de ingrediënten tot zijn recht komt. Stukjes vlees worden zacht en sappig na langzaam koken in de Thermomix®. Kies voor zuinige stukken vlees, zoals varkensschouder, lamsschouder, runderborst of kippendijen, en geniet van het resultaat.

Sous-vide

Met de Sous-Vide modus kunt u ingrediënten naar uw voorkeur koken, elke keer perfect. Het voedsel wordt in een hittebestendige, verzegelde zak vacuüm verpakt en op een nauwkeurig gecontroleerde temperatuur in een waterbad klaargemaakt. Deze methode houdt alle smaak- en voedingswaarden van het voedsel vast. Er zijn twee manieren om de zakken te verzegelen: ofwel handmatig door onderdompeling in het water met hittebestendige zakken met een ritssluiting of met behulp van een vacuümafsluiter.

Fermentatie

Gebruik de fermentatie modus om yoghurts, kazen of een gistdeeg te maken in een Varoma gerecht. Stel de tijd in tot 12 uur met een temperatuur tussen 37-70ºC. Gebruik constante temperaturen om direct in de mengbeker te gisten of om een warme omgeving in de Varoma boven het water in de mengbeker te creëren. Voor gewone yoghurt die in een potje in de Varoma-schaal wordt gemaakt.

Water en zoute vloeistoffen mogen alleen worden gebruikt bij lange kooktijden, zoals Slow Cook, Sous-vide en Fermentatie wanneer een zuur ingrediënt aan het water wordt toegevoegd (bijv. citroensap of azijn). Dit voorkomt de mogelijkheid van roestvorming.

Gesloten modi

Naast de open modi, die beschikbaar zijn wanneer u over het startscherm veegt, kunt u ook de Hoog Temperatuuur-modus en de Suker Stadia-modus in de Guided Cooking recepten vinden. Deze twee gesloten modi zijn direct aan de recepten gekoppeld, omdat het succes wordt gegarandeerd door het gebruik van specifieke ingrediënten en hoeveelheden.

Deze hoge temperatuurmodi bieden een verbeterde Thermomix® kookervaring; het ontwikkelen van rijkere smaken en het mogelijk maken van nieuwe kooktechnieken.

• Gebruik de High Temp. basisrecepten als basis om vervolgens uw eigen recepten te ontwikkelen, zoals de gekonfijte uien voor een stoofpot of een langzaam gekookt stuk varkensvlees, of gekarameliseerde uien om een hamburger te garneren of om aan aardappelpuree toe te voegen. De gebakken prei is een perfect bijgerecht voor gestoomde witte vis of kipfilet.

• Met de Sugar Stages-modus zijn in de Thermomix® verschillende stadia van het koken van suiker mogelijk. Probeer het Honingraat en dip het in gesmolten chocolade of gebruik stukken als topping op uw favoriete chocoladetaart. De karamelsaus is heerlijk over eenvoudige pannenkoeken of een vanille-ijsje.

U vindt meer uitleg voor elk van deze twee door het aanraken van het informatiepictogram op uw Thermomix®. Wij programmeren voortdurend nieuwe modi om het leven van onze klanten makkelijker te maken. Houd dus een oogje in het zeil voor de laatste updates!