Hoe kunt u uw immuniteit een natuurlijke boost geven?

Een van de eerste plaatsen waar we moeten zijn om onze immuniteit en algemeen welzijn te versterken, is onze keuken.

Denk aan wat u vaak hebt gehoord… iemand met griep werd beter dankzij liters zelfgemaakte kippensoep. En warm citroensap met honing of gember en knoflook om een verkoudheid af te weren… Dat zijn geen oudewijvenpraatjes. Al deze recepten en combinaties worden generatie na generatie doorgegeven omdat ze werken en ook door de voedingsstoffen en natuurlijke immuunboosters in deze voedingsmiddelen.

We gaan dus een stap verder en kijken hoe u met uw Thermomix® op natuurlijke wijze de immuniteit van uw gezin een boost kan geven.

Kies eerst en vooral voor kleur en variatie

Een van de belangrijkste pijlers die zowel onze darmgezondheid, immuniteit en algemeen welzijn ondersteunen, is een gevarieerd dieet met volwaardige voeding.

Nu enkele topingrediënten en recepten…

Kies voor knoflook, gember en kurkuma

Deze smaakmakers geven extra veel smaak, maar dat is niet hun enige voordeel. Ze beschikken ook over een aantal eigenschappen die de immuniteit versterken - het zijn natuurlijke ontstekingsremmers, virusremmers en antibacteriële bestanddelen die daarnaast veel antioxidanten bevatten. Ze bieden, kortom, alles wat we nodig hebben om onze immuniteit een boost te geven. Hier is de koppeling naar onze Indiase groentencurry met deze 3 topper's!

Zorg voor een vitamine C-boost

Het is geen toeval dat vruchten rijk aan vitamine C net rijp zijn tijdens de koudere maanden. In periodes van stress of infecties gebruikt ons lichaam veel vitamine C om ons te verdedigen, het is dus heilzaam om meer vitamine C in te nemen wanneer u zich moe voelt.

Hierbij denken we aan citrusvruchten, zoals citroenen en sinaasappels, maar ook ander fruit en groenten zoals aardbeien, kiwi, rode paprika, ananas, kool, tomaten en zelfs bladgroenten zoals roodlof, die allemaal vitamine C bevatten.

Vitamine C is gevoelig voor warmte, licht en lucht en kan veel van zijn gunstige eigenschappen verliezen, denk er dus aan om voedsel met vitamine C rauw en zo vers mogelijk te eten!

Waanzinnig zink

Heeft u ooit al een excuus gezocht om pure chocolade te eten? U hebt er één gevonden! Pure chocolade bevat veel zink, een uiterst nuttig mineraal bij het afweren van virale infecties. Andere bronnen van zink zijn alle vis en zeevruchten, pompoenpitten, zonnebloempitten, eigeel en rundvlees.

Leg een voorraad gezonde bacteriën aan

Het bewustzijn over het belang van een goede darmgezondheid voor onze algemene gezondheid en welzijn neemt toe. Goede toevoegingen voor uw dieet zijn dus gefermenteerde voedingsmiddelen en drankjes met gunstige bacteriën, zoals natuuryoghurt, zuurkool, kimchi, misopasta, kefir en kombucha. Het is ook goed om meer prebiotisch voedsel te consumeren, zoals knoflook, uien, prei, asperges, haver, lijnzaad en peulvruchten zoals linzen of bonen.

En uiteraard de magische kippensoep

Elk gezin heeft een favoriet recept, en dit is het onze.

Find the recipe here.

We zijn wat we eten; ons dieet kan van nature ontstekingsremmend, gunstig voor de darmflora, voedzaam, gezond en lekker zijn - allemaal factoren waar we op kunnen rekenen wanneer we onze immuniteit van binnenuit een boost willen geven.