Ontdek tofu

Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon. Ze bestaan uit aminozuren, die nodig zijn om ons lichaam te helpen beschadigde cellen te herstellen en nieuwe te creëren. Als u vegetariër bent, kan het een uitdaging zijn om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen, vooral als u niet zeker weet welke voedingsmiddelen rijk aan eiwitten zijn.

Tofu zit boordevol eiwitten (8 g per 100 g) en heeft veel gezondheidsvoordelen. Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat het helpt bij het verlagen van de slechte cholesterol. Tofu is ook een waardevolle plantaardige bron van ijzer, calcium, mineralen (mangaan, selenium en fosfor), magnesium, koper, zink en vitamine B1. Wow!

Net als kaas wordt tofu gemaakt door verse sojamelk te stremmen. De vloeistof (wei) wordt verwijderd en de wrongel wordt geperst tot een vast blok, dat vervolgens wordt gekoeld.

Koken met tofu

Als hoofdbestanddeel in veel internationale keukens zoals Japans, Koreaans en Chinees, is tofu uiterst veelzijdig en kan het met de Thermomix® gemakkelijk op heel wat interessante manieren worden klaargemaakt om de textuur te veranderen, van fijn en zacht tot knapperig en krokant.

Vanwege zijn neutrale smaak en consistentie kan tofu wonderwel met bijna alle soorten smaken en voedingsmiddelen worden geserveerd. Probeer een stoofgerecht of een soep met tofu of snijd het in kleine stukjes en meng het door een salade.

Extra stevige tofu kan best worden gebakken, gegrild of toegevoegd aan rijst, pasta en roerbakgerechten. Zachte tofu is geschikt voor sauzen, dips, desserts, shakes en saladedressings. Voel u vrij om te experimenteren.

Om uw tofu een week vers te houden, moet het water regelmatig worden ververst. Indien bewaard in de originele verpakking, kan tofu tot vijf maanden worden ingevroren.

Geen vlees eten was nog nooit zo gemakkelijk.

Als u een voedselgroep als vlees schrapt, denkt u misschien dat uw eiwitopties beperkt zijn maar er zijn heel wat manieren om deze voedingsstof op te nemen met smakelijke vegetarische recepten.

Onze favoriete collectie zonder vlees