Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 12.2 g
- Vetten
- 10.7 g
- Verzadigd vet
- 4.3 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 116.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciasto z serem ricotta
1h 20 min
Ciasto frangipane
1h 45min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Markiza czekoladowa
2h 25min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Tarta czekoladowa
1h 50min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Sernik jogurtowy
8h