Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Grain free crackers
- 30 g chia seeds
- 120 g water
- 280 g raw almonds
- 60 g sunflower seeds
- 30 g linseeds (flaxseeds)
- 1 tsp sea salt flakes
- 1 tsp granulated garlic
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes
- sea salt flakes, for sprinkling
- 30 g sesame seeds
Baked ricotta
- oil, for greasing
- 120 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 egg
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2323.1 kJ / 553.1 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 16.9 g
- Vetten
- 42.4 g
- Verzadigd vet
- 10.4 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 905 mg
Alternatieve recepten
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29 Std. 30 Min
Brazilian cheese puffs
20 Min
Cranberry and rosemary chutney
40min
Homemade ricotta
1 Std. 15 Min
Coffee-rubbed beef with fennel salad
3h 15min
Seeded tahini crackers
1h 10 min
Brazilian cheese puffs
20 Min
Hazelnut dukkah with fennel
50 Min
Almond addiction
1 Std.
Chunky basil pesto dip
10min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 Min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 Min