Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta
- 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 2 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pezzettino di scorza di limone, preferibilmente biologico
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di ricotta fresca, scolata
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di agnello
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di polpa di agnello, parte della coscia, disossata e a bocconcini
- 700 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
-
2 - 3
cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
of 2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3482 kJ / 832.3 kcal
- Eiwitten
- 57.4 g
- Koolhydraten
- 61.4 g
- Vetten
- 41.4 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 0 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1h 40min
Ravioli di ricotta
2h
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50 min
Ravioli lucani
1h
Pastella per fritti
1h
Maccheroni alla chitarra
50min
Millefoglie all'albicocca
55 min
Panna ai funghi (senza lattosio)
20 min
Tagliatelle al vino con ragù di pecora
25u. 55min
Seadas
1 Std. 5 Min
Crema di scampi
1h 30 min