Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 90 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 3 tuorli
- 1 cucchiaino di miele
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 330 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Ripieno
- 140 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di latte intero
- 200 g di grano precotto in scatola
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 160 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 20 g di cedro candito a dadini
- 1 - 2 cucchiai di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
- 10 g di burro
- 1 cucchiaio di farina tipo 00 + q.b.
- 1 tuorlo
- 3 cucchiai di latte
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1954 kJ / 467 kcal
- Eiwitten
- 8.9 g
- Koolhydraten
- 58.3 g
- Vetten
- 23.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Struffoli
1 Std.
Torta Babà napoletana
8h
Pastiera fiori d'arancio
12h
Babà napoletano
3h
Pastiera
15h
Sartù di riso
1h 25min
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3 Std. 30 Min
Calzoncini con i ceci
2 godz. 15 min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 godz.
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Plumcake variegato al cioccolato e cremoso alle albicocche di Luca Montersino
1h 25min