Apparaten en Accessoires
Chicken and leek pot pies
Voorbereiding 20min
Totaal 1u. 15min
8 portions
Ingrediënten
Pie filling
-
leeks (approx. 500 g)2 - 3
-
water400 g
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tbsp
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprigs
-
dried bay leaf1
-
skinless chicken thigh fillets cut into pieces (2-3 cm)700 g
-
sea salt¼ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
carrots cut into pieces (1-2 cm)200 g
White sauce
-
salted butter50 g
-
plain flour50 g
-
Dijon mustard2 tbsp
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
pouring (whipping) cream200 g
-
ready-made puff pastry (see Tips)2 sheets
-
egg yolk beaten
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
641.5 mg
Eiwitten
17.8 g
Calorieën
2306.8 kJ /
551.3 kcal
Vetten
41 g
Vezels
4.9 g
Verzadigd vet
20.6 g
Koolhydraten
38.1 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Newsletter 2025
12 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je dit ook leuk...
Gluten free date, apple and walnut tea bread
1 Std. 30 Min
Lemon pepper chicken with zoodles (Thermomix® Spiralizer, using modes)
30 Min
Pastie slice
55 Min
Curried sausages
40 Min
Cottage pie
1 Std. 30 Min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7 Std.
Chilli and cheese nachos
35 Min
Creamy beef curry and rice
1 Std. 15 Min
Quick and easy pork noodles
20 Min
Sweet and sour chicken with rice
45 Min
Creamy "marry me" chicken pasta
30 Min
No fail mash potato
20 Min