Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 5 pincées de vanille en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de beurre doux, en morceaux
La pâte briochée
- 75 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, type 55
- 1 pincée de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, ramolli
- farine de blé, pour fariner
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1407.1 kJ / 336.3 kcal
- Eiwitten
- 10.2 g
- Koolhydraten
- 46.7 g
- Vetten
- 12.2 g
- Verzadigd vet
- 6.7 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 124.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Brioche butchy à partager
3h 50min
Soupe à l'oignon gratinée
30 min
Soupe au chou (caldo verde)
40 Min
Tarte au fromage blanc et citron
7h 30 min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Tarte briochée aux abricots
3 Std. 10 Min
Moelleux abricot et amandes façon crumble
50 Min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Tarte au sucre
3h 50min
Galette beurrée dunkerquoise
3 Std.
Tarte au sucre
4h
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min