Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Eiwitten
- 72.4 g
- Koolhydraten
- 54.4 g
- Vetten
- 81.8 g
- Verzadigd vet
- 28.5 g
- Vezels
- 10.7 g
- Natrium
- 1208.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken with Peppers and Rice
1 godz.
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 godz. 50 min
Traditional Irish Stew
2h 40min
Mince and Tatties
1 Std. 10 Min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5min
Tropical Smoothie
5min
Pork Belly, Steamed Broccoli and Sesame Rice
1 godz.
Raspberry Ripple Ice Cream
15u.
Ham, Egg and Chips
30min
Lamb Meatballs
45 min
Quick Bread
50 min