Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
TM6 TM5 TM31

Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten

(Geen beoordelingen)

Ingrediënten

  • 50 g rauwe amandelen
  • 110 g suiker
  • 200 g glutenvrij witte bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 citroen, bij voorkeur biologisch,
    alleen schil
  • 2 ei
  • 170 g slagroom (ong. 48% vet)
  • 125 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), koud, in stukken gesneden (1 cm) plus extra voor het invetten
  • 400 g water
  • 400 g pompoen, in kleine stukjes gesneden (0,5 cm - 1 cm)
  • 1 el maïszetmeel
  • 100 g rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract, natuurlijk
  • ½ tl gedroogde gemalen gember
  • 2 snuifjes gemalen kruidnagel
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
  • 30 g witte chocolade, gesmolten (optioneel)
  • 30 g noten, volle, gemengd, gekarameliseerd (optioneel)
  • 30 g room, elk type (van koemelk), opgeklopt (optioneel)

Voeding
per 16 porties
Calorieën
16649.2 kJ / 3979.3 kcal
Eiwitten
59.6 g
Koolhydraten
434.6 g
Vetten
242 g
Verzadigd vet
123.6 g
Vezels
34 g
Natrium
2208.1 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten