Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 32.5 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 247.5 mg
Alternatieve recepten
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Little citrus puddings (Diabetes)
24h 30min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 Min
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Molten chocolate cake
45min
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min
2 ingredient dough
30 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min