Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 32.5 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 247.5 mg
Alternatieve recepten
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min
Strawberry and meringue semifreddo
12 godz. 15 min
Traditional Kaiser rolls
26h 35min
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Carrot Cake
1 Std. 20 Min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2h 25min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1h 15min
Mini chocolate bundts
45 min
Delicious lemon pudding
55 min
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min