Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 32.5 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 247.5 mg
Alternatieve recepten
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Blueberry cheesecake ice cream
14 godz. 35 min
Frozen Coconut Mango Lemonade
5 Min
Fudgy chocolate cake
50 Min
Steamed Molotof
30min
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
35 Min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Steamed chocolate cake and poached pears
50 Min
Mini carrot and almond cakes
1h 25 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min