Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g cabbage, thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 150 g yam bean (sengkuang), peeled, cut in wedges that fit through feeder tube
- 50 g carrot, peeled
- 30 g fresh turmeric, cut in slices
- 5 g shrimp paste (belacan), toasted
- 100 g shallots
- 5 garlic cloves
- 2 fresh red chillies, cut in slices
- 10 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 20 g dried shrimp, soaked to soften
- 750 g water
- 30 g cooking oil
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 100 g long beans, cut in 3 cm length
- 20 g sugar
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 40 g beancurd sheets (dried type) (tau kee), soaked in hot water to soften
- 50 g mung bean vermicelli (dongfen), soaked to soften
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or storebought (optioneel)
- 450 g coconut milk
- 200 g firm bean curds (tau kwa) , approx. 2 blocks, cut in 2 cm cubes, deep fried
- 6 compressed rice cake (nasi impit) (homemade or store bought, see tips), cut in bite-sized pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 965 kJ / 231 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 915 mg
Alternatieve recepten
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Paste Cakes
50 min
Nasi Lemak
45 min
Potato Buns
3 Std.
Stir-fry Chayote
25min
Indonesian Vegetable Spring Roll
Geen beoordelingen
Acar Timun (Cucumber Acar)
Geen beoordelingen
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Hakka Rice Wine Chicken
1 Std. 25 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Teochew Seafood Porridge
45 min