Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g gele ui, in tweeën gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
- 1 takje verse basilicum, alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
- ¼ - ½ verse rode peper, ontpit indien gewenst
- 100 g zongedroogde tomaten
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 500 g kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
- 250 g room, 35% vet
- 350 g water
- 80 g witte wijn
- 1 el kippenbouillonpasta (zie tips)
- 250 g pasta, droge type, penne
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2954 kJ / 703.3 kcal
- Eiwitten
- 40 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vetten
- 33.7 g
- Verzadigd vet
- 19.8 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 885.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasta in tomatensaus met ham en chorizo
35 min
Aromatische kipcurry
1 Std.
Bolognesesaus
1 Std. 15 Min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 Std. 30 Min
Avocadosap met dadels
5min
Kip tikka masala
1h 10 min
Spaanse risotto
40 min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
Kleverige sesamkip
40 min
Aardappel-, spek- en kaastortilla
50 min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 min
Scampi cajun citroen pasta
30min