Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 120 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di burro a pezzi
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
-
400 - 450
g di mele a fettine,
lasciate macerare in 2 cucchiai
di succo di limone - 150 g di amaretti interi
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di zucchero
- zucchero a velo q.b. (opzionale)
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 1504.5 kJ / 359.6 kcal
- Eiwitten
- 6.2 g
- Koolhydraten
- 58.3 g
- Vetten
- 12.9 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 185.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Brutti ma buoni
2h
Crespelle con radicchio e noci
2h
Torta soffice alle albicocche
1h
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1h
Semifreddo albicocche e amaretti
6h 30min
Cheesecake al torroncino
4h 30 min
Biscotti alla nocciola
2h
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min
Crostata ripiena alle mele
2h
Muffin della nonna alle mele
45min
Torta frangipane alle mele
2h 20min