Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g sushi rice
- 900 g water
- 1 tsp peanut oil
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 carrots (210 g), cut into quarters
- 150 g sashimi grade tuna or sashimi grade salmon, cut into cubes (2 cm)
- 3 - 4 tbsp mirin
- ½ tsp sesame oil
- 1 tbsp white sesame seeds or black sesame seeds
- 1 avocado, flesh only, cut into cubes
- 1 Lebanese cucumber, peeled and cut into cubes
- 15 cooked prawns (approx. 120 g), peeled
- 3 - 4 tbsp soy sauce
- 3 - 4 tbsp rice wine vinegar
- 1 nori sheet, cut into thin strips, for garnishing
- wasabi paste, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1780 kJ / 424 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 2015 mg
Alternatieve recepten
Asian chicken noodle salad
45min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Tuna poke bowl
1h
Sushi Rice
1h 5min
Turkey and lemon aioli wraps
30min
Rainbow cauliflower sushi
50min
Temaki sushi (TM6)
1 Std. 40 Min
Miso chicken and rice
1h 30min
Prawns with coriander coconut rice
35min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Lentil and mint salad
3 Std. 55 Min
Fresh fruit punch
24h 20min