Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Eiwitten
- 1.7 g
- Koolhydraten
- 11.7 g
- Vetten
- 8.7 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 17.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cumin Rice
25min
Korean Spiralized Cucumber Salad
25min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Bento with Pandas
1 godz.
Chick Pea Curry
35 min
Spicy Potatoes
1 godz.
Onion Bhaji
45 min
Traditional Samosa
1 Std. 30 Min
Vegetable Biryani
50 min
Sumac-spiced Houmous
5min
Turkish Spiced Lamb Bites
1 Std. 30 Min
Vegetable Samosa Filling
30 min