Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Eiwitten
- 1.7 g
- Koolhydraten
- 11.7 g
- Vetten
- 8.7 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 17.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Aloo Gobi
20 min
Traditional Samosa
1h 30min
Pilau Rice
40min
Paneer Makhani
1h
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Shiitake Teriyaki Dippers; Sweet and Sour Tofu; Un-fried Rice
2h 20min
Patatas Bravas with Aioli
1j 15 menit
Vegetable Samosa Filling
30min
Cauliflower Stuffed Parathas
45min
Chana Masala
45min