![Tradicional barbacoa hidalguense Tradicional barbacoa hidalguense](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03D5641E-6406-4E19-B91C-D4C2958622F3/Derivates/7CB8BD6B-12A6-4D3A-A203-1E8C3E4771B0.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 270 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 7 chiles guajillo, desvenados
- 3 chiles anchos, desvenados
- ½ cucharadita de pimienta gorda
- ¼ cucharadita de pimienta negra entera
- ½ rama de canela
- 1 cucharada de orégano
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1400 g de agua
- 30 g de vinagre
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharada de sal
- penca de maguey, cortada en cuadros (20 cm) asada
- 1200 g de espaldilla de carnero, en trozos pequeños
- 160 g de cerveza oscura
- 150 g de tomate verde
- 90 g de zanahoria
- 150 g de garbanzos secos, previamente remojados por 8 horas
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 hojas de aguacate
- 2 ramitas de epazote
- tortillas de maíz, para servir
- 50 g de cilantro picado, para servir
- limones, para servir
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 3183 kJ / 758 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 52 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Salsa verde de chile de árbol
10min
Birria
14小时
Salsa picante de cacahuate
15 dk
Agua de horchata
15 dk
Salsa borracha
15 dk
Birria
1sa
Salsa borracha
20min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20min
Caldo de camarón
25 dk
Mixiote de pollo
1sa
Salsa de ajonjolí y chiles secos
5 min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45 min