Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kichererbsen backen
- 400 - 450 g Kichererbsen
- 2 - 3 Knoblauchzehen
- 1 Stück Ingwer, frisch (ca. 1 cm), in dünnen Scheiben
- 40 g Sesamöl, geröstet
- 1 EL Zitronensaft
- 1 ½ TL Garam Masala
- 2 TL Chiliflocken, getrocknet
- 1 ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 ½ TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
Masalasauce
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Cashewkerne, ungeröstet
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Stück Ingwer, frisch, (2 cm), in dünnen Scheiben
- ½ - 1 Bird's Eye Chili, frisch, nach Geschmack
-
30
g Ghee (siehe Tipp)
of 30 g Butterschmalz - 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 250 g Kokosmilch
- 60 g Wasser
- 1 ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 ½ TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Garam Masala
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
Reiskochen und Fertigstellung
- 250 g Jasminreis
- 470 g Wasser
- ½ EL Öl
- ½ TL Salz
- Zitronensaft, zum Abschmecken
- Koriander, frisch, nur die Blätter zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3170 kJ / 757 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 39 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 1220 mg
Alternatieve recepten
Palak Paneer mit Reis
45min
Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas
1u. 10min
Korma Paste
1 godz. 15 min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1u. 10min
Paneer
3 godz. 20 min
Dal Makhani
1 godz. 15 min
Indisches Gemüsecurry
50min
Garam-Masala-Hähnchen mit Reis
50min
Orientalische Falafel Bowl
1h 50min
Korma-Gemüse-Curry
25min
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2u. 15min
Linsen Dal mit Bulgur
45min