Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g gorącej wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 250 g ryżu do risotto (np. Arborio lub Carnaroli), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1461 kJ / 349 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 5.1 g
- Vezels
- 0.5 g
- Natrium
- 268.4 mg
Alternatieve recepten
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z wędzonym serem
30min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z krewetkami
45 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min