Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le gâteau éponge
- 1 orange (environ 200 g), zeste, jus et pulpe
- 4 œufs
- ¼ c. à café de sel
- 40 g de sucre en poudre
-
30
g de farine de blé
of 30 g de fécule de maïs - 20 g de fécule de maïs
- 5 g de levure chimique
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 25 g d'huile végétale
La crème à l'orange
- 1 œuf
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 40 g de sucre en poudre
L'assemblage du gâteau
- 1 c. à soupe de sucre glace (facultatif)
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 780.4 kJ / 186.5 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 18.3 g
- Vetten
- 10.9 g
- Verzadigd vet
- 4.5 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 161.3 mg
Alternatieve recepten
Cannelés à la fleur d'oranger
14h
Cake aux fruits secs
2 Std.
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake aux deux citrons
1h
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30 min
Financiers orange-noisette
20 min
Cake au café et aux noix
1h 10 min
Gâteau moelleux au citron
1h
Craquelins aux pistaches
30 min
Cake orange-pavot
1h
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1h 25 min
Cake au citron et au pavot
50 min