![Gelato au chocolat et au piment avec sirop de bourbon Gelato au chocolat et au piment avec sirop de bourbon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/088c762a-8c7d-4cfc-b860-3f7699ff0707/Derivates/3aaad9c4-a027-4799-a195-bb2bb63807ec.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace au chocolat (la veille)
- 150 g de sucre en poudre
- 1 piment rouge, séché, type œil d'oiseau
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 8 jaunes d'œufs
- 40 g de cacao en poudre non sucré
- 620 g de lait entier
- ¼ c. à café de sel
- 620 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le sirop de bourbon (le jour même)
- 120 g de bourbon, type Jack Daniel's®, Jim Beam®
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g d'eau
-
30
g de sirop d'érable (optioneel)
of 30 g de miel (optioneel) - 2 - 3 pincées de sel
- 2 pincées de cannelle en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Eiwitten
- 6.7 g
- Koolhydraten
- 37.5 g
- Vetten
- 32.7 g
- Verzadigd vet
- 19.3 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 146.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Glace pilée à la fraise (d'inspiration coréenne)
8u. 5min
Miel épicé
10min
Bellini
5 Min
Légumes rôtis avec pomme et vinaigrette à la tapenade
1h 5min
Sauce Alfredo à base de plantes (Matthew Kenney)
1 godz. 30 min
Aubergine miso sous-vide
2sa 45 dk
Crêpes soufflées japonaises (Métrique)
40 min
Sauce yakitori
5 Min
Nectar ananas-litchi-abricot
5 Min
Booster Immunitaire
5 Min
Poitrine de dinde Sous vide
Geen beoordelingen
Sorbet aux 3 agrumes
1 Std. 35 Min