![Erdäpfelgratin Erdäpfelgratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1238c734-d0bf-457f-9c7f-591402fb4581/Derivates/b132ca5d-36dd-42d7-8e8e-5b8eb086da28.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
Rapsöl zum Einfetten
of Butterschmalz zum Einfetten - 2 Knoblauchzehen
- 50 g Hartkäse (z. B. Gouda, Emmentaler, Bergkäse), in Stücken
- 200 g Crème fraîche
- 50 g Schmelzkäse (z. B. RUPP Enzian)
- 250 g Milch
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskatnuss, frisch gerieben
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1000 g Erdäpfel, festkochend
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1808 kJ / 432 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 808 mg
Alternatieve recepten
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Schnittlauchsauce
10p
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Cremige Schinkennudeln überbacken
1h
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Jägersauce mit Knödel
50 Min
Eiernockerl
30min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1h 30min
One Pot Spätzle in Champignon-Speck-Sauce
30min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h