Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 115.6 g
- Vetten
- 21.8 g
- Verzadigd vet
- 13.3 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 169.4 mg
Alternatieve recepten
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Apple tea cakes
1h 10min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Apple cake
1h
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Crème pâtissière
15 menit
Steamed quince pudding with spiced syrup
1h 20min
Hazelnut meringue roulade
1h 30min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Classic lemon tart
3h 10min