Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 115.6 g
- Vetten
- 21.8 g
- Verzadigd vet
- 13.3 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 169.4 mg
Alternatieve recepten
Steamed quince pudding with spiced syrup
1ωρ. 20 λεπτ.
Rhubarb, orange and almond Cake
1ωρ. 30 λεπτ.
Grape bakewell tart
1ωρ. 20 λεπτ.
Apple cake
1ωρ.
Shortcrust pastry with lard
35min
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3 Std. 10 Min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2u. 40min
Walnut and blue cheese shortbread
1ωρ. 20 λεπτ.
Quince paste
4 Std. 10 Min
Traditional Apple pie
1ωρ. 30 λεπτ.
Mixed berry jam
50 λεπτ.
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min