Compatibele versies
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Engelse citroenpudding met stroop
- 60 g boter, en iets meer om in te vetten
- 280 g bruine suiker, en iets meer om te bestrooien
- 160 g citroensap
- 850 g water
- 4 - 6 kleine stukjes citroenschil, naar smaak
- 15 g melk
- 130 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
Boeuf bourguignon en serveren
- 3 teentjes knoflook
- 200 - 250 g uien, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 700 g rundvlees, in blokjes (2-3 cm) (bij voorkeur bovenbil, schouder, nekstuk of wang)
- 150 g ontbijtspek, in reepjes
- 300 g rode wijn, bij voorkeur Bourgognewijn of een volle rode wijn
- 200 g water
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 bouquet garni (laurier, tijm en peterselie)
- 200 g verse champignons
- 300 g wortelen
- 1 - 2 el maïszetmeel (optioneel)
- stokbrood, in sneetjes, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 5931 kJ / 1417 kcal
- Eiwitten
- 49 g
- Koolhydraten
- 104 g
- Vetten
- 82 g
- Verzadigd vet
- 44 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1267 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gevulde kerstomaten met geitenkaas en prosciutto
1 Std. 30 Min
Aardappel- en spruitjespuree
40 Min
Champagne en pompelmoes sorbet
Geen beoordelingen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
Geen beoordelingen
Minuut koolsla
10 Min
Pindakoekjes met chocolate-chip
Geen beoordelingen
Omelet met kip op Thaise wijze
50 min
Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes
Geen beoordelingen
Amandelpasta
1 godz. 10 min
Gezouten-Karamelijs
14h
Basis karamel
25 Min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 godz.