Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla al cioccolato
- 10 g di burro morbido a pezzi
- 250 g di farina
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 80 g di zucchero
- 130 g di burro morbido a pezzi .
- 1 uovo
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 100 g di zucchero
- 15 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (circa 1 limone)
- 20 g di burro
- 2 uova
- 90 g di succo di limone (circa 2 limoni grandi)
Decorare
- 40 g di limoncello
- 50 g di zucchero
- 3 cucchiai di acqua
- 2 limoni, preferibilmente biologici, lavati, asciugati e a fette
- 8 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1273 kJ / 304 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 40.8 g
- Vetten
- 13.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1 Std. 40 Min
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Crostata di mele
1h 5min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2 Std. 30 Min
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Crostata di pere al cioccolato
1 Std. 20 Min
Crostata Arlecchino
1 Std.
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Crostata con crema di zucca
1 Std. 40 Min