Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les babas
- ½ sachet de levure boulangère sèche
- 35 g de lait
- 125 g de farine
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe bombée de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour les moules
Le sirop
- 1 gousse de vanille fendue en deux et grattée
- 2 gousses de cardamome
- 2 étoiles de badiane
- 350 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 80 g de rhum
Le décor
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone, très froid
- 30 g de sucre en poudre
- 200 g de fruits rouges frais variés
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1895 kJ / 453 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 18 g
Alternatieve recepten
Crème pâtissière XXL
15 min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min
Foie-gras mi-cuit
50j
Baba au rhum
3h
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Crème pâtissière Mode Sauce
15 min
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3 Std. 30 Min
Baba aux agrumes
8 godz. 45 min
Pâte levée feuilletée
12h 30min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15 min
Baba au rhum
4 Std.
Paris-brest
3h 10min