Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef Wellington
- 795 g beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)
- 100 g extra virgin olive oil
- 60 g Dijon mustard
- 2 garlic cloves, peeled
- 45 g shallot, in pieces
- 395 g brown mushrooms, fresh
- 200 g button mushrooms, fresh
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- 5 sprigs thyme, fresh, leaves only
- 8 slices prosciutto (approx. 100 g)
- 85 g pâté, softened (optioneel)
- 2 sheets puff pastry
- 2 egg yolks, slightly beaten
- 1 tsp fleur de sel
Sauce
- 30 g olive oil
- 30 g butter, unsalted
- 200 g beef tenderloin, filet mignon, in pieces (4 cm)
- 12 black peppercorns
- 1 bay leaf, dried
- 3 sprigs thyme, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 755 g red wine, e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
- 2 tsp red wine vinegar
-
500
g beef broth
of 500 g water - ½ tsp salt
- 2 tbsp cornstarch
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3012 kJ / 720 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 49 g
- Verzadigd vet
- 15 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1510 mg
Alternatieve recepten
Béarnaise sauce
15min
Oven Mushroom and Beef Burger
1h
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1h
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Fresh pasta dough
1h
Chicken stock paste
45min
Mustard and dill vinaigrette
5min
Clams in White Wine with Cilantro
25min
Focaccia with Sea Salt Flakes (TM5/6 Metric)
1h 40min
Curly Fries with Garlic Sauce
55min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min