Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g żurawiny, suszonej
- woda, ciepła, do namoczenia żurawiny
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 40 g czerwonego octu winnego
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 100 g wody
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty soli
- Voeding
- per 1 Cały przepis
- Calorieën
- 4097 kJ / 979 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 204 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 13.5 g
- Natrium
- 596 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Konfitura jagodowa z anyżem
1ωρ. 10 λεπτ.
Orientalny chutney z moreli
1ωρ. 30 λεπτ.
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 λεπτ.
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 λεπτ.
Perliczki pieczone z jałowcem
2 Std.
Sos cumberland
15 λεπτ.
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35min
Pasztet
3 Std.
Pasztet z kaczki z żurawiną
2u. 15min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min