Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

3.8 (165 beoordelingen)

Ingrediënten

  • masło, do natłuszczenia formy
  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
  • 1400 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 15 g miodu
    of 15 g cukru
  • 100 g słonecznika łuskanego
    of 100 g pestek dyni
  • 10 g octu balsamicznego
    of 10 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Voeding
per 1 kromkę
Calorieën
400.6 kJ / 95.7 kcal
Eiwitten
3.6 g
Koolhydraten
13.7 g
Vetten
2 g
Verzadigd vet
0.8 g
Vezels
1.4 g
Natrium
152.6 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten