Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kruche ciasto
- 60 g cukru
- 70 g migdałów, w płatkach
- 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 180 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Nadzienie
- 600 g rabarbaru, różowego, pokrojonego na 11-12 cm kawałki
- 150 g brązowego cukru
- 70 g wody
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 80 g cukru
- 5 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- migdały, w płatkach, do posypania ciasta
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1116.2 kJ / 266.6 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 29.8 g
- Vetten
- 12.9 g
- Vezels
- 2.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min