![Hefezopf "Take five" Hefezopf "Take five"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1901EA3-E034-4F0C-85FD-27D7962959D0/Derivates/c9463419-510a-495a-b120-4411ce7c44f1.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerkrümelt
- 80 g Zucker
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 TL Salz
- 1 Ei, verquirlt
- 20 g Hagelzucker
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 503 kJ / 120 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 0.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Hefezopf
3h
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Dänische Hefeknoten
1h 30min
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15 min
Nuss-Striezel
1h 30min
Hefezopf
2 Std. 30 Min
Nuss-Striezel
1h 30min
Dinnete
2 Std.