Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sachertorte
- 120 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Backpulver
- 100 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 150 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier (Größe M)
Pistazienmasse und Nougatcreme
- 125 g Pistazien, gesalzen, geschält (siehe Tipp)
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 - 2 Tropfen Lebensmittelfarbe, grün (optioneel)
- 5 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers
- 20 - 40 g Rum
- 100 g Haselnussnougat, in Stücken
- 200 g Topfen, 20% Fett
Fertigstellung
- 240 g Marillenmarmelade (siehe Tipp)
- 200 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 85 g Butter, in Stücken
- 20 - 40 g Pistazien, gesalzen, geschält (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 3165 kJ / 756 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 54 g
- Verzadigd vet
- 26 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min
Nusstorte mit Buttercreme
17h
Schneewittchentorte
5 Std.
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Punschkrapferl
1h 5min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Bananenschnitten
3 Std.
Kardinalschnitten
3 Std.
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Kokos-Macarons mit Kokos-Ganache
2 godz. 30 min
Tiramisu Torte
6h 40 min
Rock me Amadeus
2 Std. 40 Min