Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biskuitroulade
- 100 g Weizenmehl, universal
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
- 100 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 4 Eier (Größe M)
- 120 g Feinkristallzucker und 1 EL zum Bestreuen
- 1 TL Vanillezucker
- 180 - 200 g Orangenmarmelade
Mürbteigboden
- 60 g Feinkristallzucker
- 160 g Weizenmehl, universal
- 15 g Kakaopulver (ca. 2 EL)
- 80 g Butter, in Stücken, kalt
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 60 g Orangenmarmelade (ca. 2-3 EL)
Sauerrahmcreme und Fertigstellung
- 6 Gelatineblätter
- 400 g Schlagobers
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 40 g Orangensaft, frisch gepresst
- 20 g Orangenlikör
- 2 EL geriebene Orangenschale
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Vanille, gemahlen
- 80 g Feinkristallzucker
- 500 g Sauerrahm
- 250 g Topfen
- 30 - 40 g Orangenmarmelade
- kandierte Orangenschalen zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2433 kJ / 581 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 64 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Mandelecken (Nussecken)
3h 30min
Florentiner mit Mürbteig
1 godz. 20 min
Vollkorn-Osterkranz mit geräucherter Forelle und Ei
1h 45min
Tiramisu Torte
6h 40min
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3 godz. 20 min
Fruchtige Marillentarte
4 godz.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Schoko-Topfentorte mit Granatapfelspiegel (glutenfrei)
6 godz. 30 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3 Std. 40 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.