Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Butter, in Stücken
- 500 g Erdäpfel, mehlig, gekocht
- 50 g Hartweizengrieß, fein
- 230 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 2 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 900 g Äpfel
- 10 g Zitronensaft
- 1 ½ EL Zimt, gemahlen
- 6 - 7 EL brauner Zucker
- 2 - 3 EL Rosinen (evtl. in Rum eingeweicht) (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1221 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 3.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gefüllte Lebkuchen
11 godz. 30 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Lungauer Topfentascherl
2 Std. 30 Min
Gebackene Hollerstrauben
30 Min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2 Std. 15 Min
Überbackene Speckknödel
1sa 30 dk
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1sa 30 dk
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Scheiterhaufen
1sa 30 dk