Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1495 kJ / 357 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1sa
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1sa 30 dk
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Deftige Ofenpalatschinken
30 Min
Reisfleisch
2 Std. 20 Min
Semmelknödel
50 Min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Schinken-Käse-Kipferl
1sa
Pizza Prosciutto
35 dk
Lustenauer Käsdönnala
2 Std. 30 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min