Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Massa
- 50 g manteiga
- 25 g banha
- 25 g azeite
- 50 g vinho branco
- 50 g água
- 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65
Recheio
- 3 dentes de alho
- 25 g azeite
- 400 g grelos descongelados e escorridos
- 100 g leite
- 350 g alheira de caça s/ pele (2 unid. aprox.)
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 1767.2 kJ / 422.4 kcal
- Eiwitten
- 13.1 g
- Koolhydraten
- 36.2 g
- Vetten
- 24.5 g
- Verzadigd vet
- 8.8 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 297.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bola de alheira com espinafres
1h 10 min
Empadão de borrego
2 Std. 30 Min
Folar transmontano
3 godz. 50 min
Folhados de carne
1h 10 min
Tartes de alho-francês e cenoura
1 Std. 15 Min
Pataniscas de bacalhau
50 Min
Folhado de pato de Elvas
2h
Empada de guisado de carne e cogumelos
2h
Empanada Catalã
2h
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Folar de Valpaços
4h 20min
Empada Galega
35 Min