Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g de gingembre frais
- 90 g d'huile d'olive
- 2 c. à café de zeste de citron jaune non traité
- 4 cuisses de poulet, avec os et peau, réservées dans un saladier
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 4 brins de feuilles de coriandre fraîche
- 4 brins de feuilles de persil frais
- 400 g de viande d'agneau, coupée en morceaux
- 3 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de carottes, coupées en rondelles
- 150 g de poivron, taillé en lanières
- 150 g d'aubergine, détaillée en cubes
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 850 g d'eau
- 4 saucisses épicées, type merguez
- 300 g de courgettes, coupées en tronçons de 2 cm
- 250 g de graines de couscous
- 80 g de raisins secs
- 250 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 1 - 2 c. à café de sauce harissa
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2682.9 kJ / 642 kcal
- Eiwitten
- 55.4 g
- Koolhydraten
- 27.1 g
- Vetten
- 33.5 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 6.1 g
- Natrium
- 457 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Navarin d'agneau printanier
1h 20min
Couscous au poulet et aux aubergines
1 godz.
Daube de l'Aubrac
17 godz. 30 min
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 25 Min
Ratatouille provençale
1 godz.
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1sa 5 dk
Poulet basquaise
50 Min
Paëlla aux fruits de mer
1sa 5 dk
Couscous d'agneau express
55 min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1 Std. 30 Min
Tajine de poulet aux légumes de printemps
1 godz.
Couscous royal
1h 20min