![Salted caramel ice cream Salted caramel ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ffe31342-e93e-44d4-b47f-ab9b4cc588d0/Derivates/da518ac9-55ba-4a94-b5ff-a31555b4b63a.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salted caramel sauce
- 250 g white sugar or brown sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tip)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 tsp salt
- 50 g vinegar
Ice cream
- ½ vanilla bean
- 600 g full cream milk
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g white sugar
- 6 egg yolks
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1770.5 kJ / 421.5 kcal
- Eiwitten
- 5.7 g
- Koolhydraten
- 40.6 g
- Vetten
- 27.6 g
- Verzadigd vet
- 16.5 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 321.9 mg
Alternatieve recepten
Chocolate ice cream
12h
Vanilla ice cream
12h
Caramel toffees
2 Std.
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Chocolate ice cream
24h 20min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Caramel sauce
1 Std. 30 Min
Pot-set plain yoghurt
12h
Hedgehog honeycomb slice
2h 35min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 Min
Creamy vanilla yoghurt
13 Std.
Quick fruit sorbet (TM6)
10min