Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Korstdeeg
- 400 g bloem, en meer om te bestuiven
- 200 g boter, in stukken
- 100 g water, en meer om te weken
- 1 tl zout
Pâté
- 6 - 8 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 3 tl groene peperkorrels, op azijn
- 2 sneetjes wit brood (50 g)
- 100 g verse champignons
- 900 g varkensvlees, mager, in stukken (2 cm)
- 150 g kippenlever, schoongemaakt, in stukken
- 3 tl zout
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 3 eieren
- 50 g melk
- 20 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
- 50 g eendenlever, rauw
Afwerking
- bloem, om te bestuiven
- 3 sneetjes spek, ongerookt
- 1 ei, geklopt
- water, om te weken
- 3 gelatineblaadjes
- 350 g water
- 50 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1706 kJ / 408 kcal
- Eiwitten
- 22.6 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 24.2 g
- Vezels
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Curryketchup
30 min
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
Geen beoordelingen
Driekoningentaart met hazelnoten
Geen beoordelingen
Verloren brood met peer, gember en bessenjam
Geen beoordelingen
Peergelei
Geen beoordelingen
Mediterraanse gebakjes
Geen beoordelingen
Crostini met champignons en fontinakaas
Geen beoordelingen
Ijs van amarenakersen
8hod. 10min
Appels met cidersabayon
Geen beoordelingen
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1h 45min
Tomatenketchup
1h 15min
Advocaat
10 min