![Salmon in mushroom cream sauce with potatoes Salmon in mushroom cream sauce with potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91F62B3E-A8F1-435F-A684-D6EF92301E93/Derivates/CB13F38F-9D1B-4F04-A024-365D6BB5BEA3.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 1 ½ tsp salt, plus extra to taste
- 600 g potatoes, cut in pieces (2-3 cm)
- 10 g butter, plus extra for greasing
- 4 fresh salmon fillets, skinless (120-200 g each, approx. 2 cm thick)
- 1 lemon, preferably organic, grated zest and juice
- 1 pinch freshly ground pepper, plus extra to taste
- 100 g shallots, cut in halves
- 300 g button mushrooms, cut in slices
- 50 g dry white wine
- 50 g cream
-
200
g spreadable cheese (e.g. Laughing Cow®)
of 200 g cream cheese - 2 pinches ground nutmeg
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2763 kJ / 660 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 48 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Beef and Mushrooms with Cauliflower Salad
45min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Spaghetti carbonara
40min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1h
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45min
Trout with hollandaise sauce
50min
Cod with citrus butter
50min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 Min
Linguine with Bacon and Prawns
35min