Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kuchen
- 70 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 150 g brauner Zucker
- ½ Vanilleschote
- 1 TL Zimt
- ½ TL Muskat
- ½ TL Gewürznelke
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier
- 120 g Milch
- 300 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Mandelstifte
Schnelle Buttercreme und Fertigstellung
- 240 g Puderzucker
- 300 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Schmand
- 6 EL Mandellikör (z.B. Amarretto)
- 150 g Kirschkonfitüre, glattgerührt
- 25 g Pistazien, gehackt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2015 kJ / 482 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rose vom Winterapfel mit Würzguss
1 Std. 50 Min
Erdbeer-Limetten-Tarte
5h
Tropische Orangentorte
2 Std. 40 Min
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 Std.
Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung
3h 15 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 Std. 30 Min
Panamatorte
2 Std. 30 Min
Orangen-Aprikosen-Torte
3 Std. 30 Min
Zitronen-Frischkäse-Tarte
5h 45min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.